Pár éve tanultam ezt a kifli receptet, amit nagyon könnyű elkészíteni, kiadós, bár nálunk a dupla mennyiség is pillanatok alatt elfogy, akkora a keletje. Jól hasznosítható hozzá a sonka kevéssé dekoratív része.

Sonkakrémmel töltött kifli
Hozzávalók: a tésztához: 30 dkg liszt 25 dkg margarin 25 dkg túró 1 teáskanál só. A töltelékhez: sonka, sajtkrém, juhtúró, snidling, mustár, bors. A tetejére: 1 egész tojás felverve a kenéshez, szezámmag, lenmag, mák vagy reszelt sajt.

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrom, 8 cipót formázok, amit egyesével kinyújtok, tortaszerűen 8 felé vágom. A szélesebbik felére elhelyezek egy kis darabot a töltelékből és kifliszerűen feltekerem. Szezámmaggal meghintem és kisütöm. (Hamar megsül, ebből az adagból 64 kifli lesz).