Amikor berobban a kánikula, ez a leves mindig jól jön: Pofon egyszerű elkészíteni és garantáltan nagy siker!

Hozzávalók:(ez négy nagyobb étkűre van méretezve)
újhagyma, húsleveskocka, citrom, 2 húsleveskocka, 1 marék rizs, 2 tojássárgája, 1 citrom, só, törött fekete bors

Elkészítés: Kis vajon megdinsztelem a nagyon apróra vágott újhagymát, beledobom a rizst, üvegesre párolom. Felöntöm forró vízzel (személyenként ½ literrel számolva) beledobom a két húsleveskockát. Amikor a rizs megpuhult, a 2 tojássárgáját habosra verek, a folyamatos keverés mellett hozzácsorgatom a citrom kicsavart levét, törött borssal ízesítem, majd állandóan kevergetve beleöntöm a forró levesbe. Idény zöld-fűszerrel (petrezselyemmel, kaporral, tárkonnyal, bazsalikommal, akár még mentával is) lehet ízesíteni, mindegyiktől más finom, pikáns íze lesz. Hidegen is finom nagy melegben.