Mesés beavatásmesék a nőiségbe

Miközben elkészültem a “Csipkerózsika álomba szenderül – mesés beavatásmesék a nőiségbe” könyvem kéziratával, már lelkesen nekifogtam következő könyvemhez a mesék válogatásának. Ezeket a meséket elkészítem hangosmese formában, és a You Tube csatornámra folyamatosan fel is fogom tölteni, miközben az első könyv mesei anyagát is idővel elkészítem.

Világszép Vaszilisza

A szép orosz népmese a felnőtté válás feladataiba, nehézségeibe avat be. VIlágszép Vaszilisza története rávezet arra, mekkora jelentősége van a megbízható intuíciónak és a belülről fakadó bölcsességnek. Ebben a mesében a bábu valójában nem egy külső segítő, hanem Vaszilisza belső erőközpontja, amelynek segítségével minden akadályt le tud küzdeni.

Holle asszony

A kedvelt Grimm mese látszólag a szép és szorgalmas mostohalány és a csúf és rest édesleány próbatételét mutatja be Holle asszony birodalmában: egyiknek aranyeső, másiknak szurok a fizettsége – de valójában sokkal többről van ebben a mesében is szó: életfonalról, ami véres lett, amiért le kell szállni egy másik világba, és megtalálni ezt is és a további fejlődéshez vezető utat is.