Ha azt hiszitek, hogy teljesítettem a családon belüli kötelezettségemet azzal, hogy az ifjú hölgyeknek és szüleiknek megírtam a „Csipkerózsika álomba szenderül – kislányok mesés beavatása a nőiségbe” könyvet, meg kell mondjam, nem így van! Van a családban egy kis pasi is, aki még csak kétéves, így kaptam egy kis haladékot, amig megírhatom a két további mesés beavatáskönyvet nők számára. Utána azonban – szeretnék megnyugtatni minden fiús mamát, nagymamát, következnek a kisfiúk! Mire Máté is eljut a hősi korszakába, szeretném én is pontosan tudni, hogy milyen meséket miért mondjak neki. Most még kivétel nélkül minden érdekli, de hogy nagy kopé, az onnan is látszik, ahogy elviszi a show-t a nővére elől!

Az úgy volt, hogy Olivér fiam 40. születésnapjára Máté édesapja – aki fizikus, de úgy nem mellesleg bűvész is, méghozzá igen jó – betanított a kislányának egy-két egyszerűbb bűvésztrükköt szülinapi meglepetésként. Neki is látott Bogi nagy lelkesen, de mindjárt az elején valami nem egészen úgy alakult, ahogy kellett volna, mire abbahagyta, és nem volt hajlandó előlról kezdeni.
A kicsi Máté – akit senki nem tanított semmire, csak jelen volt a próbákon – lecsúszott a lépcsőről, ahol addig üldögélt és átvette a műsor előadását. A „báááááá” a Csiribi-csiribá” akar lenni, ha véletlenül nem jönnétek rá! (Érdemes megfigyelni szegény Bogi arcocskáját is, ahogy rádöbben, hogy itt bizony kemény konkurencia jelent meg a színen!)