2019. július 19-én Gálvölgyi Jánossal beszélgetett Pápes Éva az Ötösben. (Éva volt az, aki első kérésre elvállalta, hogy könyvem egyik lektora legyen, és komoly segítséget adott észrevételeivel annak véglegesítéséhez).

Ha időd engedi, érdemes meghallgatni ezt a 48 perces beszélgetést! Sok mindent megtudhatsz Évától a mesék korokon túli üzeneteiről, arról, hogyan válhat egy-egy mese belső térképpé számunkra saját megbomlott egyensúlyunk helyreállításához. Elmeséli például, mit jelképez a mérgezett alma, ami megakad Hófehérke torkán…

Számomra a beszélgetést mégis azt tette igazán izgalmassá, ahogy a hitetlenkedő, a mesefejtést egyfajta újfajta, divatos hókusz-pókusznak tekintő Gálvölgyi Jánost egyre inkább magával ragadja Éva. A beszélgetés végére levedli az örök szkeptikus szerepet magáról és szinte látjuk magunk előtt, ahogy visszaváltozik mesére vágyó kisfiúvá.

Ha még mindig nem hisztek a mesék erejében, higgyetek a fületeknek: halgassátok meg és gondolkozzatok el azon, hogy ha erre képes egy 71 éves meglett férfi esetében, micsoda varázslatos erővel képes egy romlatlan kisgyerek lelkében elültetheti a SZÉPSÉG, a REND életre szóló értékcsíráit!

https://www.klubradio.hu/adas?hanganyag_id=4709&fbclid=IwAR13fAUlKKQoLHWXS8U2aTPWSCfY5PlEWwyDs5-hzu4Pq0ohqQ-ZfxprK_M