Hessenben igen népszerű egy Hófehérkéről elnevezett sütemény, a Hófehérke rolád.

Hozzávalók a piskótához: 6 tojás, 6 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 6 púpozott evőkanál liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csipet só

Keverjük habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáljuk a lisztet a tálba, és alaposan keverjük össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készítsünk kemény habot. A tojássárgájára szórjuk rá a liszt felét, tegyük rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsük rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozzuk össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsük a masszát egy sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süssük aranysárgára. A megsült piskótát kis ideig hagyjuk a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzzuk le róla a sütőpapírt, fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.

A töltelékhez: 200g mascarpone, 2 ek cukor vagy juhar szirup, 100 ml tejszín, 150 g fehér csoki, 5 dkg marcipán, 250 g friss málna, porcukor

Reszeljük finomra a fehér csokoládét és a marcipánt és adjuk hozzá mindkettőt a mascarpone krémhez. Verjük fel a tejszínt a porcukorral együtt, adjuk hozzá ezt is a mascarponéhoz. Keverjünk indent simára. Mossuk meg a málnát, áfonyát (vagy csak ízesítsük cranberry szörppel), szárítsuk le a gyümölcsökről a vizet, majd paszírozzuk át és adjuk hozzá a levet a krémhez. Ezután kenjük rá a krémet egyenletesen a piskótatekercsre, 2 cm helyet hagyva az oldalak mentén. Göngyöljük fel. Tekerjük fóliába, majd tegyük a hűtőbe 2 óra hosszára. Tálalás előtt szitáljunk rá bőven porcukrot.