Kunsági leves

Hozzávalók: 40 dkg sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, só, bors, pirospaprika, 1 dl vörösbor, lebbencstészta, 1 pohár tejfől, 1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés: A felaprózott hagymát megpirítjuk, majd rászórjuk a paprikát, és beletesszük a felko ckázott húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kevés bort és vizet öntünk hozzá. Így pároljuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, a felaprózott petrezselymet. Végül felengedjük vízzel, beletesszük a lebbencstésztát, majd tejfölös habarással berántjuk, és ha minden teljesen puhára főtt, már kínálhatjuk is.

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab

Hozzávalók (4 személyre): 500 g fagyasztott leveles tészta, 500 g zöldbab, 2-3 ek olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, őrölt pirospaprika, majoránna, friss paradicsom, paprika, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 3 közepes tojás, 2-3 ek burgonyapehely (vagy zsemlemorzsa), 2 dl zöldség alaplé
Tetejére: 1 felvert tojás(kenéshez), szezámmag,lenmag(szóráshoz)

Ropogós tésztakéregben sült zöldbab

Elkészítése: A leveles tésztát szobahőre teszem kiolvadni. A sütőt előmelegítem 200 fokra. Elkészítek egy pörkölt alapot, beleteszem teszem a zöldbabot, fűszerezem, puhára párolom. Amikor teljesen megpuhult a zöldbab, 3 tojást villával felverek és a zöldséges ételhez keverem. Egy 21*26 cm-es kerámia edény alját kibéleltem a kinyújtott leveles tészta felével, úgy hogy a tál oldalát is fedje, majd megszórom burgonya pehellyel (vagy zsemlemorzsával) és rákanalazom a zöldséges tölteléket. Beborítottam a szintén kinyújtott tészta másik felével, amit tojással megkenek, villával több helyen megszurkálom.  A maradék tésztából díszítésnek kis masnikat formázok a tetejére és szezámaggal, lenmaggal megszórom. Az előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt anybarnára sütöm. Szeletelés előtt érdemes pihentetni. Fejes saláta illik mellé.