Hosszú, ​jó egészségben eltöltött élet – bizony, ez még mai világunkban is lehetséges! Hogy miként? A körülményeket mindenütt vitatják, és gyakran félremagyarázzák, de a tény ettől még tény marad: a földteke bizonyos zugaiban feltűnően sokan megérik a nyolcvan, kilencven, sőt száz esztendős kort, méghozzá úgy, hogy mindvégig tevékeny életet élnek és élvezik a mindennapok adta örömöket.
Glóbuszunk különleges tájain, a Kék Zónákban rejtezik a titok nyitja – az ott élők jellegzetes alkata, életvitele és étrendje adja a hosszú és tevékeny élet zálogát.
Az Egyesült Államok öregedéskutató intézetének munkatársaival, a szakma kitűnő képviselőivel társulva Dan Buettner, a világutazó újságíró felkereste a Kék Zónákat, hogy kiderítse, mi teszi oly tartalmassá és kiegyensúlyozottá az ottaniak napjait.
Könyvében Buettner nem elvont tudományos modelleket, nem magasröptű elméleti példákat állít elénk; hús-vér emberekről mesél, mindenki számára kézzelfogható tanulságokkal, megszívlelendő leckével szolgál. Tanácsaival, tippjeivel elérhető valósággá teszi mindannyiunk leghőbb vágyát – a hosszú és gazdag életet.
(A könyvismertető forrása: https://moly.hu/)

2009. szeptemberében hangzott el Buettner nagysikerű TED előadása a témában, amit eddig közel 4millióan tekintettek meg.

 

Dan Buettner: Hogyan éljünk 100 évig
(Teljes lejátszási idő: 19:32 perc, a magyar feliratot be lehet állítani.)