Zellerkrémleves körtével

Hozzávalók / 6 adag: 1 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db zeller, 4-5 szem krumpli, 2 nagy db édes körte, 3 szál rozmaring,  só, bors ízlés szerint, két tyúkhósleveskocka,1.5 dl főzőtejszín
Elkészítés: Az olívaolajon megpárolom a hagymát, majd mikor kezd üvegesedni, hozzáadom a megtisztított-felkockázott zellert és krumplit. 5 percig gyakori kevergetés mellett pirítom, sózom-borsozom, friss rozmaringgal ízesítem, beledobom a tyúkhúsleveskockákat és felöntöm az alaplével. Fedő alatt fél órát főzöm. Ha már teljesen megpuhult a zeller, belerakom a kockára vágott körtét is és botturmixszal simára keverem. Hozzáöntöm a tejszínt, és még egyszer összeturmixolom. Tálaláskor kevés tejszínnel és olívaolajjal meglocsolva díszíthetem.

Csirkecomb ropogós bundában

Hozzávalók: 8 alsó csirkecomb, 2 tojás, 4 evőkanál liszt, pici víz, 1 bögre natúr kukoricapehely, 2-3 evőkanál olaj, só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat sózom, borsozom, tálba teszem és annyi tejet öntök rá, hogy ellepje, majd egy éjszakára a hűtőbe teszem. A tojásokat felverem, hozzáadom a lisztet és egy kis sót, alaposan elkeverem, és annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű palacsintatészta massza legyen. A kukoricapelyhet (corn flakes) zacskóba teszem, és klopfolóval durvára összetöröm, majd egy tányérba öntöm, Az előkészített csirkecombokat először megmártom a lisztes tojásban, majd megforgatom  a kukoricapehelyben és a sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. Kevés olajjal megspriccelem. 180 fokos sütőben 20 percet sütöm, majd megfordítva további 15–20 percre visszatolom a sütőbe. Ha nagyon pirulna, alufóliával takarom le.

Baconos krumplirózsa

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta, 25 dkg parázskrumpli, 6 szelet bacon, 1 ek vaj, 1 ek fűszerpaprika, só, bors ízlés szerint.

Elkészítés: A leveles tésztát 6 csíkra felvágom egy pizzaszeletelő segítségével. A krumplikat megpucolom, és vékony szeletekre szeletelem egy zöldséggyalu segítségével. A levelestészta-csíkok hosszanti részére, egymás mellé rakosgatom a krumpliszeleteket úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást. A krumplikra jöhet egy baconszelet, amiket aztán borsozok, és megszórom fűszerpaprikával. Óvatosan feltekerem rózsa formájúra. Kivajazok egy muffinsütőt, és a krumplirózsákat a mélyedésekbe teszem, sózom, majd 220°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütöm.

Szőlő sajttal és dióval