Hozzávalók 12 darabhoz:
A piskótához: 4 tojás, 16 dkg cukor, 30 ml olaj, 13 dkg liszt, 3 dkg kakaópor, 0,5 kávéskanál sütőpor
A krémhez: 10 dkg csokoládé, 10 g vaníliás cukor, 3 dl tejszín, 1 evőkanál olaj vagy vaj
A tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 5 dkg tejcsokoládé

Elkészítése: A sütőt 200 fokra melegítem, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszek. A tojásokat szétválasztom. A fehérjéből kemény habot verek, majd hozzáadom a cukrot és tovább verem addig, amíg fényes és még keményebb habbá válik. Ekkor hozzáadom a tojássárgákat és az olajat és újra elkezdem verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész. Óvatosan beleforgatom a lisztet, amiben előzőleg elkevertem a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazom, és a sütőben 12-15 perc alatt megsütöm. Langyosra hűtöm, lehúzom róla a papírt és éles késsel levágom a muffinok kalapját. A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verek. A csokoládét megolvasztom és a habbal homogénre keverem. Ezzel a krémmel megtöltöm a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyezem, olvasztott csokoládéba mártom.